5.4. Konsertti: Saima kuutamossa

5. huhtikuu 2023 19:00

Hotelli Arthurin juhlasali, Vuorikatu 19, Helsinki

Saima 110 -juhlavuoden kevään ensimmäinen iso konsertti järjestetään keskiviikkona 5.4.2023 kello 19 Hotelli Arthurin juhlasalissa, Vuorikatu 19, Helsingissä.

Ohjelmassa pianomusiikkia ja runoja!

Pianotaiteilija Heli Ignatius-Fleet, Saiman lapsuudenystävän ja serkun Lea Jänneksen tytär, esittää Saimalle tärkeitä pianokappaleita. Ohjelmassa muun muassa Beethovenin Kuutamosonaatti sekä Franz Schubertin ja Erkki Melartinin musiikkia.

Heli asustaa nykyään Englannissa ja saapuu Helsinkiin nimenomaan tätä konserttia varten. Hän kertoo konsertissa myös äitinsä muistoja Saimasta ja millä tavalla nämä muistot ovat vaikuttaneet hänen omaan elämäänsä.

Saiman runoja konsertissa esittävät lausuja-runoilijat Eeva-Liisa Haimelin ja Mirjami Heikkinen.

Liput konserttiin 20€/15€, ovelta tuntia ennen.

Lippuja voi myös varata ennakkoon sähköpostitse info@saimaharmaja.fi.

***

Heli Ignatius-Fleet on esiintynyt sekä soolopianistina että kamarimuusikkona Englannissa:
”A romantic gift” kirjoitti Liverpool Echo hänen ensiesiintymisensä jälkeen. Heli on myös tunnettu poikkitaiteellisista esityksistään – yhdistäen maalauksia ja pianomusiikkia – niitä hän on esittänyt Cambridgessa, Lontoossa, Wienissä – ja myös Helsingissä.
Suomalaisena pianistina Englannissa Heli on esiintynyt mm. presidentti Ahtisaaren valtiovierailun yhteydessä; laulajakuuluisuudet kuten Jorma Hynninen ja Taru Valjakka ovat käyttäneet Heliä säestäjänään Lontoossa.
Suomessa suorittamansa pianodiplomin lisäksi Heli suoritti musiikkikorkeakoulututukinnon Englannissa (Royal Manchester College of Music); lyhyempiä opintojaksoja hänellä oli Pariisissa (Vlado Perlemuterin oppilaana) sekä Salzburgissa (jossa kurssia piti Hans Leygraf).
Asetuttuaan Englantiin Heli nousi nopeasti merkittävään asemaan uuden kotimaansa musiikkielämässä: varsinkin pianistien koulutusohjelmien laatimisessa hänen panoksensa on ollut merkittävä.
Maineikkaana pianopedagogina Heli on suosittu mestarikurssien ohjaaja ja kilpailutuomari. Vaikka korkeakoulutasoinen opetus on Helin erikoisala, hän opettaa myös lapsia samalla antaumuksella.
Heli on pitänyt tiukasti kiinni suomalaisuudestaan, lomat Lohjanjärven rannalla ovat oleellinen osa Helin ja hänen perheensä elämää. Koti on Cambridgessa missä hän asuu antiikin filosofian tutkija-miehensä Barrien kanssa.